Dezvoltat în cadrul Universităţii Bar Ilan (BIU) din centrul Israelului, dispozitivul depistează de la distanţă, chiar şi de la zeci de metri, modificări ale motilităţii ţesuturilor cauzate de boala COVID-19.
Acest dispozitiv poate identifica simptome precum raluri pulmonare (sunete pulmonare anormale), febră sau diminuarea saturaţiei de oxigen din sânge.
„Dispozitivul nostru poate simţi de la distanţă nano-motilitatea ţesutului de lângă vasele de sânge şi poate detecta schimbări ale motilităţii ca rezultat al acestor parametri”, au spus cercetătorii, potrivit agenţiei de presă Xinhua.
Capacitatea noii metode de a diagnostica de la distanţă poate să diminueze riscul de infectare al personalului medical, au precizat cercetătorii.
În cadrul BIU, cercetătorii mai lucrează la dezvoltarea anticorpilor care să poată fi injectaţi şi să acţioneze precum un vaccin pasiv împotriva coronavirusului.
Crearea acestor noi anticorpi se face prin „cartografierea” anticorpilor pacienţilor care s-au vindecat după o infecţie COVID-19.
Vă recomandăm să citiţi şi:
Fizicienii de la CERN au făcut un ventilator pe baterii pentru cazurile uşoare de COVID-19
Coronavirusul s-ar putea răspândi mai rapid decât se credea – studiu
Mai multe potenţiale vaccinuri şi tratamente anti-COVID-19, aproape de testarea pe oameni
Germania efectuează primele testări masive din Europa privind anticorpi de coronavirus